Waterkerssalade

Ingrediënten voor bijgerecht voor 4 personen

  • 3 sinaasappels
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 2 el roomkaas met mierikswortel
  • Versgemalen peper en zout naar smaak
  • 2 wortels
  • 1 handje cherry tomaten
  • 1 bosje of zakje waterkers
  • 1 handje walnoten

Bereiding

  • Snij de sinaasappels a vif: snij de boven- en onderkant van de vrucht en zet de sinaasappel op één van de afgesneden kanten. Snij de schil in parten van boven naar onder eraf zodat er niets meer van het witte gedeelte van de schil overblijft. Daarna kun je tussen de vliesjes in de partjes lossnijden.
  • Knijp voor de dressing vervolgens het overgebleven vruchtvlees van de sinaasappels uit boven een schaal zodat je ook het sap gebruikt. Meng met de olijfolie, ahornsiroop, yoghurt, roomkaas en peper en zout naar smaak.
  • Schil de wortels en rasp het fijn.
  • Snij de tomaatjes door de helft.
  • Meng de waterkers, geraspte wortel en tomaatjes samen met de dressing door elkaar.
  • Snij de sinaasappelpartjes door de helft en hak de walnoten in grove stukken. Verdeel over de salade en serveer direct.

Eet smakelijk!