Zomerse salade met perzik, nectarine en balsamicocrème

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen

  • 1 handje pompoenpitten
  • 1 handje zonnebloempitten
  • 5 rijpe tomaten
  • 1 gele paprika
  • 2 rijpe perziken
  • 2 rijpe nectarines
  • 1 el balsamicocrème
  • een scheutje balsamicoazijn
  • versgemalen zout naar smaak
  • 2 rijpe avocado’s

Bereiding

  • Verwarm een koekenpan en bak de pompoen- en zonnebloempitten op laag vuur goudbruin. Laat afkoelen.
  • Snij de tomaten in kleine blokjes.
  • Snij de paprika in fijne reepjes en snij de reepjes vervolgens klein.
  • Snij de perziken en nectarines klein.
  • Doe de tomaten, paprika’s, perziken en nectarines in een schaal en roer samen met de balsamicocrème en -azijn door elkaar. Voeg naar smaak versgemalen zout toe.
  • Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Snij in grove stukken en lepel uit de schil. Verdeel dit samen met de pompoen- en zonnebloempitten over de salade.

Eet smakelijk!