Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
- 1 handje pompoenpitten
- 1 handje zonnebloempitten
- 5 rijpe tomaten
- 1 gele paprika
- 2 rijpe perziken
- 2 rijpe nectarines
- 1 el balsamicocrème
- een scheutje balsamicoazijn
- versgemalen zout naar smaak
- 2 rijpe avocado’s
Bereiding
- Verwarm een koekenpan en bak de pompoen- en zonnebloempitten op laag vuur goudbruin. Laat afkoelen.
- Snij de tomaten in kleine blokjes.
- Snij de paprika in fijne reepjes en snij de reepjes vervolgens klein.
- Snij de perziken en nectarines klein.
- Doe de tomaten, paprika’s, perziken en nectarines in een schaal en roer samen met de balsamicocrème en -azijn door elkaar. Voeg naar smaak versgemalen zout toe.
- Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Snij in grove stukken en lepel uit de schil. Verdeel dit samen met de pompoen- en zonnebloempitten over de salade.
Eet smakelijk!