Ingrediënten voor 3 tot 4 personen
- 3 á 4 zalmmoten (afhankelijk van het aantal personen)
- 1 citroen
- een scheutje (olijf)olie
- versgemalen peper en zout
- 1 handje verse dille
- 1 rode ui
- 1 courgette
- 150 gr doperwten
- 150 gr verse spinazie
- 1 kuipje roomkaas met mierikswortel
- 1 pak verse gnocchi
- 50 gr geraspte kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de zalmmoten in een ovenschaal en bestrijk met een scheutje (olijf)olie. Kruid met versgemalen peper en zout en fijngesneden dille. Snij de helft van de citroen in plakjes en verdeel over de vis.
- Bak de zalm in 15 á 20 minuten gaar. De baktij is afhankelijk van hoe gaar je de vis wilt hebben en de dikte van de filet. De zalm is klaar als hij aan de binnenkant nog een beetje glazig is, maar wel warm.
- Maak ondertussen de groentemix voor de gnocchi. Verwijder de schil van de ui en snij fijn. Snij de courgette in blokjes. Verwarm een koekenpan met een scheutje (olijf)olie en fruit hierin de ui glazig.
- Voeg vervolgens de blokjes courgette toe en bak circa 5 minuten. Voeg de doperwten toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg nu handje voor handje de spinazie toe totdat de spinazie geslonken is.
- Kook ondertussen de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Meng de roomkaas door het groentemengsel en schep vervolgens de afgegoten gnocchi er voorzichtig door.
- Schep de gnocchi over in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de laatste 5 minuten bij de zalm in de oven zodat de kaas goed smelt.
- Haal de zalm en de gnocchi uit de oven en serveer direct. De overgebleven halve citroen serveer je erbij om eventueel over de zalm uit te knijpen voor wat extra frisheid.
Eet smakelijk!