Ingrediënten voor circa 12 stuks
- 500 gr bloem
- 60 gr suiker
- 5 tl bakpoeder
- 10 gr zout
- 75 gr boter, koud
- 3 eieren
- 175 ml karnemelk
Voor erbij:
- Clotted cream: 4 delen mascarpone op 5 delen crème fraîche, citroenrasp naar smaak
- Fruitbeleg naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de bloem, suiker, bakpapier en zout in een kom en meng dit goed door elkaar.
- Snij de koude boter in blokjes en voeg toe. Meng de boter met de bloem tot de stukjes boter zo groot zijn als grove broodkruimels.
- Klop de eieren los. Hou een deel van de eieren apart om de scones mee te bestrijken. Voeg ruim tweederde van de eieren en alle karnemelk aan het bloemmengsel toe.
- Kneed het geheel tot een soepele deegbal. Let op dat je het niet te lang kneedt, want dan wordt het erg plakkerig.
- Maak circa 12 deegballetjes met een diameter van circa 5 centimeter en verdeel over de bakplaat. Druk de deegballetjes een beetje plat.
- Bestrijk de scones met het restant van de losgeklopte eieren voor een mooie glans.
- Bak de scones in 15 tot 20 minuten goudbruin.
- Roer de mascarpone en de crème fraîche los. Meng ze vervolgens met een spatel samen met de citroenrasp door elkaar tot een gladde, lobbige substantie.
- Serveer de scones met de clotted cream en fruitbeleg naar keuze.
Eet smakelijk!