Schapenwol te koop

24 mei 2024

De schapen van Rudi en Astrid zijn klaar voor de zomer: deze week zijn ze geschoren. En wat een verschil is dat: rechts is ongeschoren, links geschoren. De bergen zachte wol kun je bij ons in de winkel kopen.

Hampshire Down schapen

Rudi en Astrid doen bijna alles zelf op de boerderij, behalve gras maaien. Daar hebben ze hun Hampshire Down-schapen voor. Maar het is ook vooral een uit de hand gelopen hobby met de lammetjes als jaarlijks hoogtepunt. Het zijn stevige schapen met kenmerkend zwarte kop en poten. Door zijn soberheid, zeer sterk beenwerk en goede productie-eigenschappen is het ras ook buiten de grenzen van Engeland zeer gewild; het is één van de meest verspreid voorkomende schapenrassen ter wereld. Het heeft zich met succes aan de meest uiteenlopende klimatologische omstandigheden weten aan te passen en gedijt zowel op weide als op bouwland. Bij Rudi en Astrid lopen ze afwisselend in de boomgaard en de weide te grazen.

Schaapje, schaapje, heb je witte wol?

Na het scheren hebben wij nu zakken vol met mooi dik wol. Elke zak bevat wol van één schaap, met het nummer van het schaap erop genoteerd. Wie weet kan Astrid je nog iets speciaals over dat ene schaap vertellen. De wol kun je gebruiken om te spinnen en iets van te breien. Of om een dekbed, kussen of knuffel mee te vullen. Wel nog even wassen, want de wol is na het scheren direct in de zak gedaan.