Ga naar inhoud
Ingrediënten voor 10 stuks
- 25 gr roomboter
- 360 ml karnemelk
- 1 ei
- 160 gr tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 el poedersuiker
- snufje zout
- 200 gr (diepvries) blauwe bessen
- blauwe bessenjam of -fruitbeleg naar smaak
- ahornsiroop naar smaak
Bereiding
- Smelt de roomboter en meng met de karnemelk en het ei.
- Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, poedersuiker en het zout door elkaar.
- Mix nu de natte en droge ingrediënten goed door elkaar.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
- Doe een klein klontje boter in de pan en laat smelten. Gebruik het liefst een pannenkoeken- of eiervormpje/ring(en) zodat het beslag niet teveel uitloopt en je mooie dikke pannenkoeken krijgt. Schep een lepel beslag in de ring(en). Verdeel er zo’n 5 blauwe bessen over. Bak totdat de bovenkant ietwat droog is en keer voorzichtig om. Haal uit de pan zodra ook de onderkant goudbruin is. Herhaal tot het beslag op is.
- Serveer direct met jam of fruitbeleg en ahornsiroop naar smaak.