30 april 2024
Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland in 1945 en dat we sindsdien in vrijheid leven. Ook staan we die dag stil bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten.
Om onze vrijheid te vieren worden sinds jaar en dag op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Iedereen schuift aan bij een gezamenlijke maaltijd om samen te vieren dat we in vrijheid leven. Een mooie traditie want samen eten verbindt en brengt mensen in gesprek. Toen in 2021 vanwege de coronapandemie geen Vrijheidsmaaltijden konden plaatsvinden werd de Vrijheidssoep geïntroduceerd; een soep om aan elkaar uit te delen en zo op afstand een beetje samen te zijn. Dit idee is erin gebleven en dus hebben we er een mooie nieuwe traditie bij.
Elk jaar ontwikkelt een Nederlandse chef een uniek recept voor de Vrijheidssoep. Dit jaar is Youtuber, tv-presentator, auteur en kok Nick Toet de chef van de Vrijheidssoep. Hij maakt een tomatensoep zoals je die nog nooit hebt geproefd, door de toevoeging van chilivlokken, miso en frisse bosui. Voor het recept liet hij zich inspireren door zijn oma’s tomatensoep. Het resultaat? Een heerlijke soep die je precies de juiste comfort geeft die je verwacht van een tomatensoep, maar dan met een verrassende twist.
Kom je bij ons in de winkel de ingrediënten voor de soep kopen? We zien je graag!