Ingrediënten bijgerecht voor 4 personen of maaltijdsalade voor 2 personen
- 3 middelgrote vastkokende aardappels (circa 600 gr)
- 2 eieren
- 3 ansjovisfilets
- 3 el olijfolie
- 2 el mayonaise
- 1 el yoghurt
- Sap van een halve citroen
- 4 takjes dille
- 1 klein rood uitje
- 2 Hollandse nieuwe haringen
- 50 gr waterkers
- (versgemalen) peper en zout naar smaak
- Eventueel avocado
Bereiding
- Schil de aardappels en snij ze ter grootte van dobbelstenen. Kook ze in ruim water in circa 10 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en laat afkoelen tot ze lauwwarm zijn.
- Kook de eieren in 6 à 7 minuten tot half-hard en laat ze in koud water schrikken.
- Maak ondertussen de dressing. Snij de ansjovis fijn. Doe ze samen met de olijfolie, mayonaise, yoghurt, citroensap en de dille in een kommetje. Meng met een staafmixer tot een egale dressing. Voeg naar smaak (versgemalen) peper en zout toe.
- Snij de ui fijn en de haring in reepjes van een centimeter. Snij de waterkers in grove stukken.
- Meng de aardappels en driekwart van de waterkers door elkaar en bedek hiermee de bodem van een brede schaal. Verdeel driekwart van de dressing en daarna de uisnippers over het aardappelmengsel. Verdeel nu de haring over de salade.
- Pel de eitjes en snij in de lengte in vieren. Snij de avocado in de lengte doormidden, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in repen. Lepel het vruchtvlees eruit. Leg de eierparten en reepjes avocado ter garnering aan de randen van de salade.
- Maak het geheel af met de resterende waterkers en dressing. Decoreer de salade met wat schijfjes citroen en takjes dille.
Eet smakelijk!