Ingrediënten voor 3 à 4 personen
- 1 grote rode ui
- 6 teentjes knoflook
- 2 gele paprika
- 15 cherry tomaatjes
- scheut (olijf)olie
- 250 gr orzo
- 1 flinke hand pijnboompitten
- 100 gr zongedroogde tomaten
- 2 el rode pesto
- 1 blik boterbonen
- versgemalen peper en zout naar smaak

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwijder de schil van de ui en snij in kleine stukjes. Verwijder de schil van de knoflook. Tip: plet de knoflook met de zijkant van je mes en de schil gaat er makkelijk af.
- Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes.
- Doe de ui, knoflook, paprika en tomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel rijkelijk met (olijf)olie en schep om. Zet 30 minuten in de oven of totdat de groenten goed gaar zijn.
- Kook de orzo in ruim water in circa 7 minuten gaar.
- Bak de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan op laag vuur.
- Snij de zongedroogde tomaten fijn. Neem de groenten uit de oven en meng hier de tomaten, rode pesto en uitgelekte orzo door.
- Bak de boterbonen eventjes aan in (olijf)olie. Meng door de orzo. Breng op smaak met peper en zout, maak af met wat pijnboompitten en eventueel geraspte Parmezaanse kaas. Serveer warm of koud als een salade.
Eet smakelijk!