Ingrediënten voor bijgerecht voor 4 personen
- 500 gr verse kapucijners
- 500 gr verse doperwten
- 750 gr verse tuinbonen
- Scheutje melk
- Kleine zoete puntpaprika
- 150 gr zure room
- 1 citroen (rasp, sap van de ene helft en schijfjes van de andere helft)
- Scheutje olijfolie
- 1 tl gedroogde dragon
- ½ tl gedroogde laos
- Handje peterselie, fijngehakt
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
- Dop de kapucijners, doperwten en tuinbonen.
- Doe de doperwten in een pan en voeg zoveel water toe dat ze net onder staan. Breng aan de kook en kook de doperwten 4-7 minuten*. Schep de erwten met een schuimspaan uit het water over in een mooie schaal.
- Voeg een snufje zout en de kapucijners aan het water toe. Voeg eventueel wat extra water toe zodat de kapucijners net onder water staan en kook ze in 5-10 minuten* beetgaar. Schep nu ook de kapucijners uit het water in de schaal met doperwten.
- Voeg een scheutje melk toe aan het water, de tuinbonen en eventueel wat extra water. Kook ze 5-10 minuten*, giet af en voeg de tuinbonen toe aan de doperwten en kapucijners.
- Meng een scheutje olijfolie, de zure room, citroenrasp en het sap van een halve citroen, dragon, laos en de peterselie door de peulvruchten. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Snij de puntpaprika in flinterdunne reepjes en verdeel door de peulvruchten. Dit geeft wat kleur aan het gerecht.
- Garneer het gerecht met dunne plakjes van de overgebleven citroen en peterselie.
- Eet smakelijk!
*De exacte kooktijd is afhankelijk van hoe vers/jong de peulvruchten zijn: hoe verser/jonger, hoe korter. Proef dan ook tussentijds om te kijken of ze al gaar genoeg zijn.
Eet smakelijk!