Ingrediënten voor 2 personen
- 1 flinke hand pistachenoten
- 2 rijpe nectarines
- 1 potje tomatenpuree á 100 gr
- 1 bakje ricotta á 250 gr
- Balsamicocrème naar smaak
- Parmezaanse kaas naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 C°.
- Verwarm een koekenpan en rooster de pistachenootjes op laag vuur in 5 minuten goudbruin. Hussel regelmatig om.
- Snij de nectarine in partjes. Bak in 3 á 4 minuten beide kanten even voor in een koekenpan met een beetje (olijf)olie. Zo worden ze al wat zachter. Als je ze alleen in de baktijd van de pinsa’s in de oven doet worden ze niet gaar genoeg.
- Verdeel de tomatenpuree over de pinsa’s.
- Klop de ricotta een beetje los en smeer dit over de pinsa’s.
- Verdeel de nectarine partjes en de pistachenootjes over de pinsa.
- Zet in de oven en bak in 8 á 10 minuten gaar.
- Haal uit de oven en besprenkel met balsamicocrème en versgeraspte Parmezaanse kaas naar smaak.
Eet smakelijk!