Ingrediënten voor 4 personen
- 1 oranje pompoen
- 1 liter bouillon
- 2 uien
- 1 stukje verse gemberwortel
- 2 teentjes knoflook
- scheutje olijfolie
- snufje gemalen peper
- 200 ml kokosmelk
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden of gebruik de nawarmte van de oven nadat je hem voor een ander gerecht hebt gebruik. Borstel de pompoen schoon. Doe de hele pompoen 30 tot 45 minuten in de oven of totdat je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken.
- Snij de pompoen doormidden en haal met een lepel de pitten eruit.
- Snij de pompoen in stukken en kook met de bouillon circa 20 minuten gaar.
- Snij de uien fijn, pers de knoflook uit en rasp de gemberwortel. Verhit een koekenpan met olie en smoor hierin de ui, knoflook en gemberwortel.
- Roer de gesmoorde ui, knoflook en gemberwortel door de pompoen en pureer tot een glad mengsel.
- Roer de kokosmelk erdoor en breng op smaak met peper. Warm de soep op, maar laat niet koken want dan kan de kokosmelk gaan schiften.
Eet smakelijk!