Ingrediënten voor taart met circa 25 tot 28 cm diameter
- 225 gr ongezouten boter
- 350 gr zelfrijzend bakmeel
- 75 gr kokosbloesemsuiker
- 1 ei
- snufje zout
- 1 tl citroensap
- 50 gr amandelmeel
- 8 grote medjoul dadels
- 8 Red love appels
- 1 el ahornsiroop
Bereiding
- Snij de boter in stukjes en doe samen met het zelfrijzend bakmeel, de kokosbloesemsuiker, het ei en een snufje zout in de kom van een keukenmachine. Mix het tot een mooi deeg.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet een springvorm in met boter en/of beleg met bakpapier.
- Strooi wat bloem op je werkblad en een deegroller en rol het deeg uit. Beleg hiermee de bodem en randen van de springvorm.
- Doe de amandelmeel in een hakmolen. Haal de pitten uit de dadels en snij grof. Schil één van de appels, ontdoe van het klokhuis en snij in grove stukken. Hak de amandelmeel, dadels en appel fijn en verdeel dit over de bodem van de taart.
- Schil en verwijder het klokhuis van vijf appels. Snij drie van de appels in kleine stukjes en verdeel over de taartbodem. Snij de overige twee appels in grove stukken en pureer samen met de ahornsiroop tot een moes. Verdeel dit over de taartbodem.
- Verwijder nu de klokhuizen van de laatste twee appels en snij in dunne plakjes. Beleg de taart hiermee in een mooie waaiervorm.
Eet smakelijk!