De lekkerste tiramisu die ik ooit heb gegeten; lekkerder dan in welk restaurant dan ook. Zelfs in Italië heb ik het niet beter gegeten. Het geheim? Twee keer zoveel mascarponecrème, want dat vind ik stiekem het lekkerst. Eet smakelijk! Groetjes, Mandy
Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
- 4 eieren
- 500 gr mascarpone
- 2 el kristalsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 pak lange vingers
- 1 kopje espressokoffie
- 6 el Amaretto (amandellikeur)
- 2 el cacaopoeder
Bereiding
- Scheid de eieren. Klop de eiwitten stevig.
- Meng de eierdooiers, mascarpone, kristalsuiker, vanillesuiker door elkaar.
- Schik een laag lange vingers met de gesuikerde kant naar beneden in een schaal met opstaande rand.
- Meng de koffie en de Amaretto en giet dit over de lange vingers. Zorg dat alle lange vingers vocht hebben opgenomen.
- Schep er de mascarponecrème op.
- Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- Zeef voor het serveren cacaopoeder over de tiramisu.
Eet smakelijk!