Yoghurtcake met citroen, maanzaad & bosbessen

Ingrediënten

  • 150 gram speltbloem
  • 50 tarwebloem fijn
  • snuf zout
  • 2 el maanzaad
  • 2 eieren
  • 75 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 150 gram yoghurt Griekse stijl
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 grotere citroenen
  • 1 tl baksoda
  • 125 gram blauwe bessen
  • 150 ml roomkaas
  • 3 el bessensap
  • eventueel gedroogde roosjes als versiering

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de bloem met het zout goed door elkaar zodat er geen klontjes in de bloem zitten en het zout goed verdeeld is. Roer het maanzaad erdoor.
  • Kluts in een andere kom met een garde de eieren. Snij de zacht geworden boter in blokjes aan het eimengsel toe. Voeg ook de yoghurt en de ahornsiroop toe en klop met een garde tot een romig geheel.
  • Rasp de schil van de citroenen en knijp het sap eruit. Zet een beetje citroensap apart. Spatel de rest van het sap en de rasp door het ei-yoghurtmengsel.
  • Roer dit mengsel nu met een spatel door de bloem tot een glad beslag.
  • Voeg de baksoda toe in het midden van de kom en besprenkel met het apart gehouden citroensap. Meng vervolgens samen met de blauwe bessen voorzichtig met een spatel door het cakebeslag.
  • Vet een cakeblik in met boter en giet hier het beslag in. Bak de cake in 40 à 45 minuten in het midden van de oven gaar. Prik eventueel met een satéprikker in de cake om te zien of het echt gaar is. Blijft je prikker schoon, dan is het gaar.
  • Klop ondertussen de roomkaas los en meng met de bessensap om het een mooie roze-paarse kleur te geven.
  • Haal de cake uit de oven, laat afkoelen en haal uit het blik. Bestrijk met de roomkaas en versier eventueel met gedroogde roosjes.

Eet smakelijk!